Vännforsrodden

I Vännfors anordnas roddtävlingen Vännforsrodden på midsommardagen varje år. Rodden startade 1978 som en individuell roddtävling och har genom åren utvecklats till en stafettrodd och en kamp mellan byarna längs Vindelälvens nedre del. Antal lag som medverkat genom åren har varierat men 4-6 lag brukar delta och roddtävlingen brukar bestå av ca 5 sträckor.

Nu är de iväg...

Nu är de iväg…

Under våren 2012 och 2013 har båtbyggare Tomas Distler i Kassjö byggt nya båtar som nu ägs och underhålls av Vännfors byaförening. Båtmodellen är en flottarbåt som passar bra att använda i strömt och forsande vatten och är av den typ man använde i flottningen. Det är mestadels sponsorbidrag som använts till båtinköpen och totalt är det sju nya båtar.

Fler lag i årets rodd!
Eftersom vi numera besitter sju nya båtar så är förhoppningen att antalet lag blir minst lika många. Tävlingen brukar bestå av fem sträckor, varav tre är en så kallad enkelrodd där en person ror båten och en medföljande gast sitter med. De andra två sträckorna är lite längre men är en dubbelrodd där två personer ror och gasten sitter med.
Totalt behövs sju roddare och en gast i varje lag och en utnämns till lagledare och kontaktperson.

Vill du vara med och ro eller har ett lag att ställa upp med? Kontakta Carl-Johan Palm 070-6597387 el. Byaföreningens styrelse info@vannfors.se

Båtar kommer att ligga i vattnet i god tid innan, så träningsmöjligheter finns för alla som vill!

Midsommardagen kl.13.00
Inträde: 40:-/vuxen

Korv, hamburgare, glass, kaffe!
Lotterier och tippa vinnare.

Välkommen!

Här hittar du resultaten i tävlingen de senaste åren.

Information till roddlag

Deltagare Vännforssrodden 2014

Vännforsrodden sponsras av

 Utskrift