Renrajd med Nicolai Dunger i Vännforsbäck – Umeå2014

I Ammarnäs i länets nordvästra hörn inviger vi kulturhuvudstadsåret med pompa och ståt redan den 25 januari.  Därefter följer vi en renrajd under en vecka som följer den gamla samiska vandringsleden till vintervistena i Umeåområdet. Artisten Nicolai Dunger tillsammans med Daniel Wikslund och Katarina Barruk följer rajden på skidor.

Artisterna gör ett par större stopp på vägen med konserter och kringaktiviteter. Där emellan gör de enklare stopp där de håller sångstunder eller musikcaféer för och med de människor och musikanter som har hittat dit.

Den 31 januari kl 18.00 kommer turnén till  Vännforsbäck – Kullar & Klang

Turnén avslutas i Umeå i samband med invigningen av Kulturhuvudstadsåret med en konsert i Studion på Folkets hus lördag den 1 februari.